ponedjeljak, 23. siječnja 2017.
Hajdena čokoladna granola
U svim prethodnim postovima mogli ste u vidjeti da se kod mene doma doručkuje ili neka vrsta banana bread-a ili pahuljice.
Generalno ja kada pronađem nešto što mi je fino mogla bi to jesti non stop. Ali ovaj moj čangrizavac doma , kojeg sam btw na jedvite jade prisilila da pojede doručak, voli da je stalno nešto novo na meniju.
Zato i toliki recepti za više manje slične stvari.
Nije da nikada ne ponavljam recepte koji su mi se dopali, zarotiram ih nakon nekog vremena kada zaboravi na njih.
Original recepta sam pronašla u časopisu Mezze.
Baš mi je žao što neće više biti novih brojeva.
RECEPT:
Recept za ispis
300 g zobenih pahuljica
200 g hajdene kaše
70 g krupno nasjeckanih lješnjaka
3 žlice meda
80 ml otopljenog kokosovog ulja
cimet
100 g nasjeckanog suhog voća
100 g krupno nasjeckanih badema
100 g tamne čokolade krupno nasjeckane
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim za pečenje obložite masnim papirom.
U prikladnoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, hajdenu kašu,lješnjake, kokosovo ulje, med i cimet. Izmiješajte pa rasporedite po pripremljenom limu u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Kada izvadite pečenu granolu iz pećnice odmah po njoj posipajte nasjeckanu čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi i obloži sve pahuljice.
Ohladite.
U ohlađenu granolu umješajte i nasjeckano suho voće i bademe pa sve još jednom promiješajte.
Spremite u staklenku koja se hermetički zatvara. Poslužite za doručak sa mlijekom ili jogurtom.
Ha, mene ne bi prisilila na doručak!:)) Nije baš tako, ali najviše volim pojesti voće - bananu i onda sezonsko voće. Priznajem da granole, muslije i slično ne volim. Eh...
OdgovoriIzbrišiMa nisi ti vidjela kako ja znam biti uvjerljiva i uporna :)
IzbrišiMa on nije htio ni voće, ništa, samo kavu.
a sada školski granola ili banana bread i čaj. Trebalo mi je dvije godine ali uspjela sam.
Ja imam čangrizavce koji "bi nešto za doručak a ne znaju šta". Ja sam pak u "samo kava" kategoriji pa ni nemam neke ideje naročite. U svakom slučaju, hvala za ovu, izvrsna je! :)
OdgovoriIzbrišiJa imam takvog čangrizavca za treću glad, to je ono kad se naručaš pa poslije toga još malo probaš kakav je bio ručak a onda bi jeo nešato a ne zna što jedino kaj to jelo još nisu izmislili.
IzbrišiDoruckujem zobene i voce, najcesce bananu, ali ponekad dodam i sumsko voce - dok je sezona.
OdgovoriIzbrišiU vezi gornjeg recepta imam pitanje: da li se kokosovo ulje moze zamijeniti sa maslacem?
Inace je recept super!
Naravno, ili sa maslinovim uljem ili bilo kojom drugom masnoćom po želji.
Izbrišikak ja velim pa nije recept u kamenu upisan sve se može promijeniti i prilagoditi našem ukusu.