ponedjeljak, 9. siječnja 2017.
Kruh sa bananama i javorovim sirupom
Jel i vaš živciraju ove senzacionalističke, možda čak i lagano apokaliptične najave temperatura?
Zima je.
Kada je zima vani je hladno.
I gotovo.
RECEPT:
Recept za ispis
100 g omekšalog maslaca
8 žlica javorovog sirupa
4 banane
100 g smeđeg šećera
4 jaja
2 žlice vanilin šećera
200 g brašna
1prašak za pecivo
100 g mljevenih badema
200 g grčkog jogurta
sok pola limuna
Duguljasti kalup za kruh namastite i pobrašnite pa ga obložite papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dvije banane uzdužno prerežite na pola pa ih složite na dno kalupa, tako da prerezana strana bude okrenuta prema dnu kalupa. Prelite banane sa 4 žlice javorovog sirupa.
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom Umiješajte jedno po jedno jaje. Prosijte brašno sa praškom za pecivo pa u dobivenu smjesu umiješajte i mljevene bademe.
Banane izgnječite vilicom pa ih umiješajte u smjesu maslaca i jaja. Umiješajte i grčki jogurt. Na kraju dodajte i smjesu brašna i badema pa izmješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Rasporedite dobivenu smjesu preko pripremljenih banana i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 minuta.
Izvadite pečeni kolač iz pećnice pa ga nabockajte štapićem za ražnjiće.
Preostale 4 žlice javorovog sirupa pomješajte sa limunovim sokom pa time prelite kolač.
Ostavite ga da seohladi još 10-ak minuta u kalupu pa ga istresite na tanjur za posluživanje.
I te kako.
OdgovoriIzbrišiNekad su minusi i metar snijega bili normalni, a trajali su najmanje 2 mjeseca. Danas su oni udarna vijest u medijima.
Fino izgleda ovaj kruh-kolac!
Baš slušam danas, nova katastrofa na pomolu, i snijeg će pasti, užas!
IzbrišiHvala!
Šaljem malo sunca sa NZ . Ovde 28 plus. Ali ovu torticu bih rado probala.
OdgovoriIzbriši