petak, 17. veljače 2017.
Granola pločice
Jedan od onih doručaka čisto da razbijem monotoniju. Nije ni neki slatki kruh a ni granola sa mlijekom.
Nego sve u jednom :)
Zgodan za jutra kada kasnite jer ga je jednostavno nositi sa sobom i pojesti uz kavu onako uz put.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
170 g zobenih pahuljica
130 g nasjeckanih badema
80 g kokosa
40 g pšeničnih klica
70 g maslaca
210 g meda
2 žlice arome vanilije
60 g sjeckanih suhih šljiva
100 g suhih brusnica
prstohvat soli
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Pomiješajte zobene pahuljice, nasjeckane bademe, kokos i pšenićne klice. Rasporedite ih u tanjem sloju na veliki lim za pečenje pa ih stavite u prethodno zagrijanu pećnicu tostirati 10-ak minuta.
Smanjite temperaturu pećnice na 130 C.
Kalup dimenzija 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje.
U prikladni lonac stavite med, maslac, sol i aromu vanilije. Kuhajte na umjerenoj vatri dok se maslac ne otopi i ne dobijete jednoličnu smjesu.
Pomiješajte sa tostiranom smjesom zobenih pahuljica. Umiješajte i suho voće.
Utisnite smjesu u pripremljeni lim za pečenje.
Pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
Ostavite da se ohladi pa tek onda režite na pločice željene veličine.
Taman smo pojeli granolu, ovo je sljedeći projekt! Hvala, Petra, izvrsno je!
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbriši