petak, 10. veljače 2017.
Prošarani kruh sa cimetom
Nisam nešto raspoložena danas.
Uhvatila me neka lagana prehlada i od nje sam umorna ko pas.
Kolegica na poslu radi početničke greške i to me stvarno izbacuje iz takta.
Svi trebaju nešto od mene i tako se rastrgano osjećam. Htjela bih svima udovoljiti ali nekako jednostavno nemam energije.
A ni ovo sivilo vani uopće ne pomaže.
Dobro barem mi se jutros činilo da će biti sve super kada sam doručkovala ovaj mirišljavi kruhić.
RECEPT:
Recept za ispis
Za biskvit:
330 g brašna
130 g šećera
1 1/2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
120 ml ulja
230 g kiselog vrhnja
2 žlice ekstrakta vanilije
Za međusloj:
50 g šećera
1 žličica cimeta
Za posip:
85 g brašna
65 g šećera
30 g maslaca
1 žličica cimeta
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti lim za kruh.
U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Umiješajte ulje. Lagano izradite jaja sa kiselim vrhnjem ekstraktom vanilije. Pomiješajte obje smjese.
Pomiješajte šećer i cimet za međusloj.
U pripremljeni kalup izlite trećinu biskvitne smjese pa je posipajte sa polovicom smjese šećera i cimeta.Ponovno izlite trećinu biskvitne smjese i posipajte ostatkom šećera i cimeta.
Prelite preostalom biskvitnom smjesom.
Za posip pomješajte brašno, šećer i cimet pa u dobivenu smjesu utrljajte hladni maslac dok ne dobijete mrvičastu smjesu.
posipajte po vrhu kolača.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60-70 minuta. Provijerite čačkalicom jel kolač pečen.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Divna mi je ova ideja. Ima nekoliko začina koje jako volim a medju njima je i cimet.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiZelim ti da se brzo oporavis, a ovaj fini hlepcic samo sto ne zamirise sa slike.:))
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbriši