četvrtak, 13. travnja 2017.

Pinca



Ovih dana je dobar recept za pincu tražena roba.
Evo da se onda i ja pridružim toj cijeloj zbrci sa mojim provjerenim receptom.
Točnije ne mojim nego Monikinom ali sam si ga ja u potpunosti prisvojila.
Kada sam prvi puta radila pincu po ovom receptu baš sam ostala doma bez bijelog brašna pa sam je napravila sa crnim.
Nekako sam se uvjerila da je pinca sa takvim brašnom zdravija pa je od onda uvijek tako i radim.
Kao tih dana pojedemo dosta teške i nazovi nezdravije hrane, pa se ja kao pravim da pazimo na prehranu.
Vi je naravno možete i sa bijelim brašnom napraviti. 
E da i još zadnja opaska, znate onaj krupni šećer kojim pince znaju biti posipane po vrhu?
Otkrila sam da ga ima ovdje za kupiti a ovih dana je i na 50 % popusta pa ako vam treba sada se zaista isplati kupiti ga.

RECEPT:
Recept za ispis

20 g svježeg kvasca
1 žlica šećera
200 ml toplog mlijeka
500 g brašna
1 žličica soli
75 g otopljenog maslaca
3 žumanjka
75 g šećera
2 vanilin šećera
naribana korica 1 limuna
naribana korica 1/2 naranče
1 žlica ruma 
1 jaje za premazivanje

U maloj posudici pomiješajte mlijeko, žlicu šećera i razmrvljeni kvasac. Pomiješajte pa odložite sa strane.
U drugu posudu prosijte brašno i sol. Dodajte razmučeni kvasac, rum, otopljeni maslac, žumanjke, šećer, vanilin šećer te naribanu koricu limuna i naranče. Umijesite tijesto. Kada se tijesto skupilo u kuglu i počeli odvajati od stjenka posude prebacite ga na lagano pobrašnjenu radnu površinu  i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Dobiveno tijesto podijelite na dva jednaka dijela, oblikujte u kugle pa stavite u kutiju koja ima poklopac koji se hermetički zatvara, kako se tijesto ne bi isušilo, prethodno obloženu papirom za pečenje u hladnjak preko noći. 
Drugog dana izvadite tijesto iz hladnjaka pa ga prebacite na lim za pečenje, prekrite ga rastezljivom folijom kako s ne bi isušilo i ostavite ga da se diže 4-5 sati, ovisno o temperaturi u vašoj kuhinji.
Nakon prvog dizanja, izmutite jaje pa njime premažite pince. Ponovno ostavite da se dižu 2 sata.
Poslije drugog dizanja ponovno premažite pince razmučenim jajetom i ponovno ih ostavite da se dižu još 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Nakon trećeg i posljednjeg dizanja, još jednom premažite pince jajem.
Zarežite ih pa ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu 25-30 minuta, dok ne dobiju lijepu boju.

4 komentara:

  1. Baš tražim dobar recept i nađem obavijest o tvom postu u mailu. Izvrsno izgleda! No ima nešto drugo: kad se otvori recept iz Blogovin obavijesti otvori se Blogovin frame a ne tvoj web. Blogovin krade promet ljudima. Pikni mi mail ako hoćeš.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala! Ma daj nisam to znala, ali sam primijetla da mi se postovi nekih blogova otvaraju tako.
    Daj mail adresu

    OdgovoriIzbriši
  3. Uvijek radim pincu, godinama po istom receptu.
    A za posip gore zdrobim na grubo par kocki secera.
    Sretan Uskrs tebi i tvojima!!🐤

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super ideja za zdrobiti kocke šećera. Nisam se toga sjetila.
      Sretan Uskrs i tebi i tvojima!

      Izbriši