četvrtak, 15. lipnja 2017.
Granola sa pahuljicama amarantha
Najveće i najbolje otkriće mog food blogerskog života su definitivno zobene pahuljice.
Jeftine su, zasitne i mogu se koristiti u milijun i jednoj kombinaciji.
Najčešće ih koristim kao glavni sastojak granole za doručak.
Primječujem da su u tim kombinacijama što se tiče doručka često spominju još i amarant i kvinoja.
Tako da sada krećem u avanturu istraživanja svih primjena amarantha.
Recept za ovu granolu pronašla sam u Dobroj hrani Jutarnjeg lista.
Malo sam promijenila tehniku pripreme amarantha, ja sam imala pahuljice amarantha tako da ih nisam na suho pržila na tavici nego sam ih samo umiješala.
Sve u svemu za prvi puta dam se amaranth baš dopao.
RECEPT:
Recept za ispis
200 g pahuljica amarantha
140 g badema, krupno mljevenih
90 g zobenih pahuljica
45 g maslaca
3 žlice meda
1 žličica morske soli
3 žličice muscovado šećera
110 g suhih brusnica
Voće i grčki jogurt za posluživanje
Zagrijte pećnicu na 170 C.
Lim za pečenje obložite masnim papirom.
U prikladan lonac stavite maslac, med i šećer. Kuhajte na umjerenoj vatri dok se maslac ne rastopi i svi sastojci povežu.
U prikladnoj posudi pomješajte pahuljice amarantha, krupno mljevene bademe i zobene pahuljice. Prelite otopljenom smjesom sa maslacom pa sve dobro promiješajte.
Istresite smjesu na pripremljeni lim pa je rasporedite u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-minuta.
Izvadite iz pećnice, promiješajte pa stavite peći još 10 minuta.
Izvadite iz pećnice pa ponovno promiješajte i ostavite da se ohladi.
U ohlađenu smjesu umiješajte suhe brusnice.
Spremite u posudu koja s ehermetički zatvara.
Poslužite uz grčki jogurt i voće po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar