četvrtak, 8. lipnja 2017.
Jagode sa čokoladnim posipom
Na placu trešnje su pomalo izgurale jagode.
Ako vam još nije dosta jagoda u slasticama svakako vam predlažem da si složite ovaj desert.
Super je jednostavan a jagode su u najboljoj mogućoj kombinaciji čokolade mascarponea.
Idealno desert za terasu.
Sjednete i podignete noge pa uživate.
Što u vremenu što u desertu.
RECEPT:
Recept za ispis
Za čokoladni posip:
40 g šećera
25 g brašna
25 g gustina
40 g mljevenih badema
15 g kakaa
prstohvat mljevenog cimeta
2 žlice bjelanjaka (otprilike bjelanjak jednog srednje velikog jaja)
40 g hladnog maslaca
Za jagode:
200 g jagoda, narezanih na manje komadiće
15 g vanilin šećera
desetak nasjeckanih listića metvice
žličica aceta balsamica
naribana korica 1 limuna
sok pola limuna
Za kremu:
160 ml vrhnja za šlag
160 g mascarponea
15 g šećera u prahu
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim obložite papirom za pečenje.
U prikladnoj posudi pomiješajte šećer, brašno, gustin, bademe, kakao, cimet i bjelanjak. Dodajte i hladan maslac pa ga vrhovima prstiju utrljajte u smjesu, dok ne počne nalikovati krupnim krušnim mrvicama.
Dobivenu smjesu rasporedite po pripremljenom limu u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta dok ne postane hrskavo.
Ohladite.
Jagode pomiješajte sa vanilin šećerom, nasjeckanim listićima metvice, sokom i koricom limuna i aceto balsamicom. Stavite ih u hladnjak na 10-ak minuta da se mariniraju.
Za kremu vrhnje istucite u mekši šlag pa mu primješajte mascarpone i šećer u prahu.
Slasticu poslužite u čašama, složenu na način koji vam se čini najbolji.
Oznake:
aceto balsamico,
bademi,
jagode,
limun,
mascarpone,
metvica,
slastice u čaši,
vrhnje za šlag
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Mmmmmm.... sjajno!!!
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiI kod nas je još uvijek sve s jagodama... dok ih ima, bit će tako! Jer do sljedeće sezone je dugo :) ova kombinacija s acetom balsamicom je super!
OdgovoriIzbrišiA kod mene su od početka ovoga tjedna trepnje preuzele :)
IzbrišiJako fino i sigurno bih jela da mi to netko posluži. Ovako, jedem jagode iz vrta a la wild, au naturel. I nače mi je voće, ako nije u kolaču, najbolje takvo kakvo je.
OdgovoriIzbrišiJa jedem al naturel voće za većeru a ovak nešto mi je nagrada kada sve pozavršim doma i sjednem, kao za uspješno odrađen dan.
IzbrišiOvo ti je super, samo ja bih bez čokolade, ako može..za mene je idealna kombinacija mascarpone sir ili gusti grčki jogurt i jagode...
OdgovoriIzbrišiSigurna sam da bi ovaj posip odlično funkcionirao i bez kakaa.
IzbrišiOvo mora da je jaaako fiiino.... ❤
OdgovoriIzbrišiJe baš je fino!
Izbriši