četvrtak, 8. lipnja 2017.

Jagode sa čokoladnim posipom


Na placu trešnje su pomalo izgurale jagode. 
Ako vam još nije dosta jagoda u slasticama svakako vam predlažem da si složite ovaj desert.
Super je jednostavan a jagode su u  najboljoj mogućoj kombinaciji čokolade mascarponea. 
Idealno desert za terasu.
Sjednete i podignete noge pa uživate.
Što u vremenu što u desertu.

RECEPT:
Recept za ispis

Za čokoladni posip:

40 g  šećera
25 g brašna
25 g gustina
40 g mljevenih badema
15 g kakaa
prstohvat mljevenog cimeta
2 žlice bjelanjaka (otprilike bjelanjak jednog srednje velikog jaja)
40 g hladnog maslaca

Za jagode:

200 g jagoda, narezanih na manje komadiće
15 g vanilin šećera 
desetak nasjeckanih listića metvice
žličica aceta balsamica
naribana korica 1 limuna
sok pola limuna

Za kremu:

160 ml vrhnja za šlag
160 g mascarponea
15 g šećera u prahu

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim obložite papirom za pečenje.
U prikladnoj posudi pomiješajte  šećer, brašno, gustin, bademe, kakao, cimet i bjelanjak. Dodajte i hladan maslac pa ga vrhovima prstiju utrljajte u smjesu, dok ne počne nalikovati krupnim krušnim mrvicama.
Dobivenu smjesu rasporedite po pripremljenom limu u jednoličnom sloju.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta dok ne postane hrskavo.
Ohladite.
Jagode pomiješajte sa vanilin šećerom, nasjeckanim listićima metvice, sokom i koricom limuna i aceto balsamicom. Stavite ih u hladnjak na 10-ak minuta da se mariniraju.
Za kremu vrhnje istucite u mekši šlag pa mu primješajte mascarpone i šećer u prahu.
Slasticu poslužite u čašama, složenu na način koji vam se čini najbolji.

Broj komentara: 10:

  1. I kod nas je još uvijek sve s jagodama... dok ih ima, bit će tako! Jer do sljedeće sezone je dugo :) ova kombinacija s acetom balsamicom je super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A kod mene su od početka ovoga tjedna trepnje preuzele :)

      Izbriši
  2. Jako fino i sigurno bih jela da mi to netko posluži. Ovako, jedem jagode iz vrta a la wild, au naturel. I nače mi je voće, ako nije u kolaču, najbolje takvo kakvo je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja jedem al naturel voće za većeru a ovak nešto mi je nagrada kada sve pozavršim doma i sjednem, kao za uspješno odrađen dan.

      Izbriši
  3. Ovo ti je super, samo ja bih bez čokolade, ako može..za mene je idealna kombinacija mascarpone sir ili gusti grčki jogurt i jagode...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da bi ovaj posip odlično funkcionirao i bez kakaa.

      Izbriši
  4. Ovo mora da je jaaako fiiino.... ❤

    OdgovoriIzbriši