četvrtak, 24. kolovoza 2017.
Granola sa kokosovim maslacem
Ja sam osoba koja smatra kombinaciju kokosa i čokolade neponovljim, to mi je jedna od najboljih kombinacija ikada.
U zadnje vrijeme skužila sam da mi kokos paše i sa marelicama i sa malinama.
Tako da sada te kombinacije okusa širim i na doručak a ne samo na kolače.
Ja sam ovu granolu jela i ovako kao što je na slici, sa grčkim jogurtom i marelicama i na onaj običniji način, samo sa mlijekom i odlična je u oba slučaja.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
220 g zobenih pahuljica
210 g hajdene kaše
150 g krupno nasjeckanih badema
40 g listića kokosa
75 g bademovog brašna
1/2 žličice soli
85 g otopljenog kokosovog maslaca
120 ml javorovog sirupa
1 žlica arome vanilije
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki, plitki lim obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, hajdenu kašu, krupno mljevene bademe, kokos listiće, bademovo brašno i sol. U prikladnom lončiću, na umjerenoj vatri otopite kokosov maslac. Dodajte javorov sirup i aromu vanilije pa sve izmješajte.
Smjesu suhih sastojaka prelite smjesom tekućih pa sve dobro izmješajte.
Dobivenu smjesu rasporedite po pripremljenom limu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnicu 15 minuta.
Izvadite, promiješajte pa vratite u pećnicu na sljedećih 15 minuta.
Ohladite.
Ohlađenu granolu usitnite rukama pa je spremite u posudu sa hermetičkim poklopcem.
Nema komentara:
Objavi komentar