četvrtak, 17. kolovoza 2017.
Muesli pločice
Ovaj tip "slastice" najčešće pripremam za naše planinarske pohode jer su izuzetno praktični za staviti u ruksak, brzo podižiu razinu energije, udovoljavaju želju za nečim slatkom na zdravi načina i stvarno su fini.
Ove godine sam ih i prvi puta napravila da bi ih koristili kao snack na plaži. I odlično funkcioniraju. Nisu osjetljivi , ne otope se, samo malo omekšaju. I odlično pašu uz hladne breskve.
RECEPT:
Recept za ispis
200 g zobenih pahuljica
50 g rižinih pahuljica
50 g krupno mljevenih badema
1 žlica sjemenki lana
80 g brusnica
30 g grožđica
40 g maslaca
5 žlica meda
1/2 žličice cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića
50 g smeđeg šećera
Pečnicu zagrijte na 150 C, a plitki lim obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi izmješajte zobene i rižine pahuljice, bademe i sjemenke lana. Dobivenu masu ravnomjerno raširite na lim i pecite u zagrijanoj pećnici 10 minuta.
Na laganoj vatri zagrijte maslac, med, cimet, šećer i muškatni oraščić. Mješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa u nju umiješajte smjesu tostiranih zobenih pahuljica.
Primješajte brusnice i grožđice pa još jednom dobro promješajte.
Smjesu utisnite u plitki lim obložen papirom za pečenje pa je i prekrite papirom za pečenje. Opteretite pločice cijelom duljinom pa stavite u hladnjak na sat vremena.
Pločice režite oštrim nožem na željenu veličinu.
Složite ih limenu kutiju ili svaku pločicu zasebno omotajte papirom za pečenje.
Nema komentara:
Objavi komentar