ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

Rižoto od vanilije sa kokosom


Nenadmašiva kombinacija čokolade i kokosa.
Još uz to brzo gotovo.
Kaj još drugo treba?

RECEPT:
Recept za ispis

350 g riže
1,5 l mlijeka
50 g šećera
štapić vanilije
170 ml vrhnja za šlag
140 g kokosa
prstohvat soli
komadići čokolade za posip

Isperite rižu pod mlazom vode dok voda koja izlazi iz nje ne bude prozirna.
U lonac stavite mlijeko i rižu, na umjerenoj vatri, dok ne postane kašasta, otprilike 40 minuta. Dodajte šećer i mješajte dok se ne otopi. 
Smanjite vatru i kuhajte još 5 minuta.
Maknite sa vatre.
U rižu istružite srž mahune vanilije.
Dodajte i vrhnje za šlag, kokos i sol pa sve dobro promješajte.
Rasporedite u zdjelice za posluživanje i posipajte komadićima čokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar