ponedjeljak, 28. kolovoza 2017.
Salata sa tikvicama i rižekom
Vrlo rijeko naručujem gablec na poslu.
Jedno vrijeme jesmo, imala sam kolegicu koja je baš voljela pizze i sendviče pa smo jedno vrijeme živjeli na tome.
I nije mi baš odgovaralo.
A i počelo se primječivati na kilaži.
Pa sam si onda počela nositi gablec od doma.
Tako da planiram i kuham više da mi ostane za drugi dan.
Kombiniram ostatke od ručka u nova jela za drugi dan.
Snalazim se i kombiniram.
Nešto je jeftinije a sigurno zdravije.
Jedino što iziskuje malo više truda ali svakako je vrijedno truda.
Recept sam posudila sa bloga Ja u kuhinji.
RECEPT:
Recept za ispis
200 g orzo tjestenine
500 g tikvica
vezica mladog luka
3 režnja češnjaka
50 g ukiseljenog motara
200 g feta sira
sol
papar
maslinovo ulje
aceto balsamico
vezica peršina
Tjesteninu skuhajte u dosta provrele, posoljene vode. Ocijedite i ostavite sa strane da se ohladi.
Na zagrijanom maslinovom ulju propirjajte sitno nasjeckanu vezicu mladog luka. Kada luk omekša dodajte i sitno nasjeckan češnjak i tikvice narezane na šnitice srednje debljine. Posolite, popaprite pa pojačajte vatru i pržite par minuta. Pripremljene tikvice pomiješajte sa kuhanom tjesteninom. Umiješajte nasjeckani motar , nasjeckani peršinov list i aceto balsamico. Sve dobro izmješajte i stavite u hladnjak da se ohladi.
Prije posluživanja po potrebi doratite okuse i dodajte namrvljenu fetu.
Nema komentara:
Objavi komentar