četvrtak, 7. rujna 2017.

Banana kruh sa sezamom


Ne znam kako je kod vas ali u Zagrebu je idealno za ostati doma.
Kiša pada cijeli dan i sve je sivo i pomalo je hladnjikavo.
Ako imate mogućnosti i vremena predlažem vam da si složite ovaj kruščić, zamirisati će vam kuhinju.
I zagrijati je, jer iskreno baš bi odgovaralo da se grijanje malo upali.

RECEPT:
Recept za ispis

125 g brašna
140 g integralnog brašna
125 g smeđeg šećera
3/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
200 g tostiranih sjemenki sezama
80 ml maslinovog ulja
2 jaja
3 zrele banane, izgnječene
60 ml kefira
naribana korica 1 limuna

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti lim za kruh.
U prikladnoj posudi pomiješajte obje vrste brašna, šećer, sodu bikarbonu i sol. Umiješajte i tostirane sjemenke sezama.
U drugoj posudi pjenjačom izmiješajte jaja, maslinovo ulje, izgnječene banane, kefir i limunovu koricu.
Smjesu mokrih sastojaka prelite preko suhih i sve dobro izmješajte.
Ulite u prethodno namašćen kalup i poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50-60 minuta.
Ostavite kruh da se malo ohladi pa ga istresite iz kalupa.
Narežite na šnite i uživajte.

3 komentara:

  1. I kod nas kiša jutros, a u najavi i za vikend pa se ovaj kruh čini savršenim za kišni vikend :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas se malo popravlja situacija s vremenom za vikend ali sve mi se čini da je gotovo sa ljetnim haljinicama.

      Izbriši
  2. Gotovo je, to je sad, kad ovo pisem, definitivno.
    Smrc.
    Ali ajmo uzivati u jedenskim radostima!!!

    OdgovoriIzbriši