ponedjeljak, 25. rujna 2017.
Kruh sa batatom i brusnicama
Još jedan prijedlog za doručak. Ovoga puta za promjenu sa batatom.
Ja sam umjesto suhih marelica koje se navode u originalnom receptu koristila suhe brusnice.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
260 g integralnog brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
170 g maslaca
150 g muscovado šećera
2 jaja
1 žlica arome vanilije
250 g pirea od batata
90 g suhih brusnica
120 ml jogurta
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Pobrašnite i namastite duguljasti kalup za kruh.
U prikladnoj posudi, mikserom, pjenasto izradite maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje pa dobro izradite između svakog dodavanja. Dodajte aromu vanilije i sol. Umiješajte pire batata i jogurt. Prosijte brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom pa umiješajte. Na kraju dodajte sušene brusnice i još jednom izmješajte.
Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-ak minuta.
Ti bi zaista trebala da otvoris pekaru ili barem neki fini kutak gde bi se mogla popiti kavica uz parcence finog kruscica.:)))
OdgovoriIzbriši:) to mi je podsjetnik na dane kada sam radila kod svojih u pekari. Očito mi fali više nego što sam mislila.
Izbriši