četvrtak, 14. rujna 2017.
Kruh sa Guinnesom
Teško je sa mnom ovih dana.
Jako sam pametna, najpametnija na svijetu.
I pravim se da sve znam i da sam samo ja u pravu.
A znam da nisam.
Ali neki tvrdoglavi crv u mojoj glavi ne odustaje.
Pa se svađam sama sa sobom, pokušavajući natjerati ovog tvrdoglavca da popusti.
I mislim da sam danas ga danas konačno uspjela nagovoriti da odustane.
Zato se sad idem zatvoriti u kuhinji i nešto mućkati i mijesiti čisto da se ne bi odlučio ponovno se zainatiti.
Moram ga držati zaposlenog da ne bi ponovno imao vremena tvrdoglaviti se.
I ne to nema nikakve veze sa receptom.
Samo sam se htjela izjadati.
Ukoliko i vi imate nekakvu takvu zločestoću u glavi kao i ja onda ovo nije recept za takve dane, prejednostavan je, nađite si nešto kompliciranije.
Ali da je fini je, posebno korica.
RECEPT:
Recept za ispis
640 g brašna
1 žličica instant kvasca
180 ml Guinness-a
85 g meda
1 žlica ulja
2 žličice soli
U prikladnu posudu prosijte brašno pa ga pomiješajte sa instant kvascem. U drugoj posudi pomiješajte med, pivu, ulje i sol i mješajte dok se med ne otopi.Ulite smjesu tekućih sastojaka na brašno ma miješate drvenom kuhačom dok se sastojci ne spoje u tijesto.
Tijesto bi trebalo biti relativno čvrsto. Ukoliko vam je tijesto mekano dodajte još brašna.
Veću posudu nauljite pa u nju prebacite tijesto. Omotajte zdjelu rastezljivom folijom pa ostavite tijesto da se diže na sobnoj temperaturi 24 sata.
Nakon 24 sata istresite tijesto na lagano pobrašnjenu radnu površinu pa ga ponovno premijesite.
Ponovno vratite tijesto u posudu, prekrite ga rastezljivom folijom i dižite 2 i pol sata.
Nakon što se tijesto dizalo upalite pećnicu na 220 C.
Gusnatu posudu sa poklopcem stavite u pećnicu da se zajedno zagriju.
Nakon trideset minuta izvadite iz pećnice i lagano je namastite. Prebacite tijesto u posudu i poklopite je. Vratite u pećnicu i smanjite temperaturu na 200 C.
Pecite kruh 60 minuta.
Pečeni kruh izvadite iz posude i ohladite ga na rešetki prije posluživanja.
Ako misliš da si najpametnija, vjerojatno i jesi (ako si paranoičan, postoji razlog, tako vele, pa povlačim paralelu), u okruženju u kojem si.:) Razumijem te, svi imamo te napadaje ja pa ja, najbolja, najljepša i slično, ali, na sreću, uvijek je tu crv sumnje koji nas krigira. Samo onaj koji puno zna, zna da ne zna sve. Okruženi smo ljudima koji su uvjereni, stalno, da su najpametniji i da im nema ravnih (pogledaj samo face u Saboru). Puni sebe paune se pred kamerama i svijetom, mlate gluposti i nikome ništa. Jer ih gledaju isti takvi. Zato su ih i izabrali. Pa ti budi skromna i samozatajna u ovom Kardashian svijetu i nikamo nećeš dogurati.
OdgovoriIzbrišiNo, ovo je pravi kruh za mene i bilježim ga. Pivo ne volim, osim crnog piva, a k tome je to ovdje Guiness - što bi čovjek više poželio!
:) Ipak je moj zdravi razum pobijedio i otjerala sam crvića, na sreću.
IzbrišiNisam ni ja baš nešto voljela pivu ali nekako sam je sa godima počela sve češće konzumirati, pogotovo ljeti.
A sad se kod nas otvorila i pivnica sa domaćom pivom i ta mi je baš dobra.
Pivo ne volim osim u kuvanju, a ovaj hleb izgleda jako dobro
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiOvo je za moje pametne, tj najpametnije muskarce u kuci - i sire.
OdgovoriIzbrišiJa im popustim, dam za pravo i napravim po svom.
E kad se uspostavi da je to mudro i dobro, onda se nemrem nadiviti sama sebi!!!! 😊😕😝
Tak i ja, čak više i ne govorim jesam ti rekla.
IzbrišiSamo sam ponosna iznutra.
Mislim da bi se sefu dopao, on inace obozava sve sto ima bar mrvicu piva.:)))
OdgovoriIzbrišiI ja volim hranu sa mrvicom alkohola, kada alkohol sam po sebi ispari ima super okus.
IzbrišiKruh, uvijek. Guinnes, za počastiti se, isto uvijek! Izvrsna kombinacija, ovaj ćemo krušac isprobati, super izgleda!
OdgovoriIzbriši