ponedjeljak, 4. rujna 2017.
Ljuti čokoladni sladoled
Nakon ovog baš jesenskog vikenda , vratilo nam se sunce.
Koliko god sam cijelog ljeta bježala sa sunca, uhvatila sam se jutros dok sam pila kavu na terasi da se namještam tako da sam na suncu, stvarno mi je hladno bilo.
Ajde vi recite kako se sve promijeni samo za nekoliko dana.
Uglavnom obzirom da nam prognoziraju još dva do tri lijepa i sunčana i topla dana svakako vam predlažem da za pozdrav ljetu zamiješate ovaj slatkač.
Nije chilli u čokoladi nikakva novost ali u sladoledu mi je skroz nešto novo, nisam takvu kombinaciju nikada jela.
Hladno i slatko a onda te ta ljutina malo zagrije.
Ja sam sladoled prelila sa malo pekmeza od marelice jer sam ga prvi puta radila prije nekih mjesec dana kada sam i kuhala pekmez pa sam istom žlicom probala i sladoled i pekmez.
I bila sam baš zadovoljna okusom.
Nešto kao ljutkasta Sacher torta.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
240 ml mlijeka
60 g škrobnog brašna
500 ml vrhnja za šlag
65 g šećera
60 g kakaa
120 ml vode
65 g šećera
120 g čokolade sa visokim udjelom kakaa
2-3 žličice ljutog umaka (Tabasca)
U prikladnoj posudi pomiješate 60 ml mlijeka, škrobno brašno i 65 g šećera-
U veći lonac ulite preostalih 180 ml mlijeka i vrhnje za šlag. Kuhajte na umjerenoj vatri dok ne provrije.
Maknite sa pa umiješajte smjesu sa sa mlijekom, šećerom i škrobnim brašnom. Vratite sve na vatru pa kuhajte uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Odložite sa strane.
U drugu posudu stavite vodu, drugih 65 g šećera i vodu. Kuhajte na umjerenoj vatri dok se šećer ne otopi i ne dobijete jednoličnu smjesu. Umiješate i čokoladu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
Umiješajte i ljuti umak.
Ulite u smjesu koju ste prvu skuhali i dobro izmješajte.
Dobro ohladite. Najbolje preko noći u hladnjaku.
Sljedećeg dana prebacite kremu u aparat za sladoled.
Poslužite uz posip po želji.
Ovo bi se dopalo mojem sinu, on ljutu papriku stavlja na cokoladni kolac!!!
OdgovoriIzbriši