četvrtak, 26. listopada 2017.
Kruh sa bučom
Kako stigne jesen u naš hladnjak se useljava buča.
Prilikom svakog odlaska na plac u nabavu, buča obavezno kupujem
Ne uvijek istu vrstu čisto radi raznolikosti.
Sljedeći projekt mi je otići na Trešnjevački plac nabaviti špageti buču, vidjela sam je kod Andree i baš me zaintrigirala, do prije koji dan nisam ni čula za nju.
Koristim ju i u slanim i slatkim jelima podjednaka.
A kad se samo sjetim da sam je nekada jela samo kao čušpajz i to ako sam bila dobro raspoložena, i u bućnici.
A ove narančaste koje sada obilno konzumiram, to se i nije jelo kod nas doma.
Opametila sam se s godinama :)
Original recepta za ovaj kruh za doručak možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
280 g brašna
150 g šećera
150 g fino mljevenih tostiranih lješnjaka
75 g grožđica
malo ruma
1,5 žličice sode bikarbone
3 žličice začina za speculaas kekse
3 jaja
225 g pirea od buče
150 ml ulja
50 g bučinih sjemenki
U zdjelicu stavite grožđice pa ih prelite sa malo vode i malo vruće vode. Ostavite ih da nabubre dok pripremate biskvit.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
U prikladnu posudu prosijte brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i začinima za speculaas kekse. Dodajte šećer, mljevene lješnjake i bučine sjemenke.
U drugoj posudi pjenjačom lagano izradite jaja pa umiješajte ulje i pire od buče. Grožđice ocijedite od viška tekućine pa umješajte i njih.
Smjesu suhih sastojaka prelite smjesom mokrih pa sve dobro izmješajte.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni kalup i poravnajate površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 minuta.
Prije posluživanja narežite na šnite.
Odličan hleb, i nov recept za mene. Hvala
OdgovoriIzbrišiNema na čemu, hvala tebi na pohvalama.
Izbriši