ponedjeljak, 2. listopada 2017.
Muffini sa marcipanom i kokosom
Strašno volim nove recepte i ustvari stalno sam u potrazi za novima.
Vječito istrgujem stranice iz dnevnih novina, izrezujem ih iz kataloga a korištenje Pinteresta uopće neću ni spominjati, to se podrazumijeva.
I naravno kupujem kuharice.
Uglavnom ne postoji način na koji ne povećavam svoju sada već ogromnu zbirku recepata.
Ovaj dotični je iz knjižice za promociju Alnaturinih proizvoda.
Ustvari mi je baš dobro došao jer sam u hladnjaku imala malo marcipana pa sam ga potrošila.
Od količine sastojaka navedenih u receptu dobiti ćete neobičan broj muffina, njih 8.
RECEPT:
Recept za ispis
Za muffine:
60 tamne čokolade nasjeckane na manje komadiće
175 ml mlijeka
100 g marcipana narezanom na manje komadiće
40 ml maslinovog ulja
75 g sitno naribane jabuke
1 žlica javorovog sirupa
125 g crnog brašna
2 žličice praška za pecivo
Za glazuru:
100 ml vrhnja za šlag
100 g nasjeckane čokolade
Za posip:
kokos
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama za muffine.
U prikladnu posudu stavite mlijeko, maslinovo ulje i javorov sirup pa sve dobro izmiješajte pjenjačom. Umiješajte i naribanu jabuku, marcipan i nasjeckanu čokoladu. Prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo pa umiješajte u smjesu sa mlijekom.
Rasporedite smjesu među pripremljenim kalupčićima za muffine.
Pecite uz prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
Ohladite.
Za glazuru kuhajte vrhnje za šlag u prikladnom loncu dok ne provrije. Nasjeckajte čokoladu na manje komadiće pa je dodajte u vruće vrhnje. Miješajte dok se čokolada ne otopi i dobijete glatku smjesu. Premažite svaki muffin čokoladnom glazurom i posipajte kokosom.
Verujem da su neobicno socni i da je svih 8 komada brzo nestalo!:) A sto se tice skupljanja kuharica i receptica, bojim se da je to svim foodijima jedan od omiljenih hobija, nema nam pomoci, hihihi...:)))
OdgovoriIzbrišiOčito da je :)))
IzbrišiJa sam veliki sakupljač kuvarica i recepta. Imam preko 150 knjiga ali naravno nisam sve ja kupila več svi koji znaju moju ljubav prema kulinarstvu su doprineli ovoj obimnoj kolekciji. Nanovija je knjiga Fridine Fijeste , o životu meksičke slikarke Fride Kalo u izdanju Delfi knjižare. Svima toplo preporučujem. Mafini su izvrsno spremljeni, lično obožavam marcipan u kolačima
OdgovoriIzbrišiSpremam preporuku za knjigu. Kuharica imam punp a beletristici nema broja!
Izbriši