ponedjeljak, 30. listopada 2017.
Prevrnuti muffini sa narančom
Uz domaći limun s mora mi je stiglo i nešto naranča.
Malo su kiselije pa sam ih odlučila dio upotrijebiti da isprobam ove muffine
Jako su zanimljivi okusom jedino što mi sirup iz svakog muffina iscurio po cijeloj pećnici kada se zagrijao. Tako da vam svakako predlažem da cijeli kalup sa muffinima stavite u još jedan dublji lim.
Biti će Vam lakše oprati lim nego cijelu pećnicu.
Original recepta pronašla sam u časopisu Mezze.
RECEPT:
Recept za ispis
Za sirup:
50 g maslaca
100 g muscovado šećera
2 žlice soka od naranče
za ukras:
2 naranče
Za muffine:
100 g maslaca
100 g šećera
2 jaja
80 ml jogurta
2 žlice kakaa
1 žličica sode bikarbone
150 g brašna
1/4 žličice soli
naribana kora dvije naranče
50 g nasjeckane čokolade
Za sirup u prikladan lonac stavite maslac, muscovado šećer i sok od naranče. Kuhajte, uz povremeno miješanje, dok se šećer ne otopi i smjesa ne zgusne.
Kalupe za muffine namastite i pobrašnite.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Na dno svakog kalupa stavite malo pripremljenog sirupa. Narančama prvo naribajte koru i sačuvajte je za smjesu za muffine. Zatim ih ogulite i narežite svaku na šest šnita. U svaki kalup od muffina stavite po jednu šnitu naranče i lagano ih utisnite prstima.
Za muffine pjenasto izradite maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i jogurt pa sve izmješajte. Prosijte brašno sa soli, kakaom i sodom bikarbonom pa umiješajte u smjesu sa jajima. Na kraju umiješajte nasjeckanu čokoladu i naribanu koricu naranče.
Dobivenu smjesu rasporedite između pripremljenih kalupa za muffine.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Izvadite iz pećnice pa ostavite da se muffini ohlade minuta, dvije.
Prođite nožem uz rub svakog kalupa pa ih iskrenuite na tanjur.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Bas su fotogenicni i interesantni!:)))
OdgovoriIzbrišiBaš jesu da, dobro si primijetila. Hvala!
Izbriši