četvrtak, 12. listopada 2017.
Putna granola sa lješnjacima
Putna zato što je putovala zajedno samnom po svim mojim ovogodišnjim ljetnim destinacijama.
Jela sam je kako sam gdje što imala, samo sa mlijekom, sa jogurtom i breskvama, sa grčkim jogurtom, medom i smokvama, ovisno o stanju hladnjaka na dotičnoj lokaciji.
Jeli su je svugdje sa mnom i svi su bili više nego zadovoljni.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
200 g zobenih pahuljica
30 g listića badema
75 g krupno nasjeckanih lješnjaka
1 žlica crnih sjemenki sezama
80 ml maslinovog ulja
1 žličica krupne morske soli
3 žlice kakaa
80 ml javorovog sirupa
1 žličica arome vanilije
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, bademe, lješnjake i sjemenke sezama.
U drugoj posudi pjenjačok izmiješajte maslinovo ulje, sol, kakao, javorov sirup i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu.
Prelite smjesu mokrih sastojaka preko suhih i dobro izmješajte.
Rasporedite smjesu na pripremljeni lim.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta.
Za vrijeme pečenja povremeno promiješate granolu kako bi se ravnomjeno ispekla.
Divnaa, obozavam te krckave slatke "zanimacije".:)))
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbriši