četvrtak, 5. listopada 2017.

Slatki kruh sa ananasom


Još jedan od slatkih kruhova iz moje nepresušne doručak kolekcije.
Kruh je odličan mekan i sočan jedino što se ananas baš i ne osjeti.
Ovo što se vidi u kruhu ove smeđe točkice to je samo moj nemar. Muscovado mi je bio u grudicama a nisam ga usitnila rukama prije nego što sam ga umiješala u tijesto, bila sam sigurna da će se otopiti ali eto nije.

RECEPT:
Recept za ispis

250 ml ulja
140 g muscovado šećera
250 g integralnog brašna
100 g kokosa
1 prašak za pecivo
4 jaja
3 žlice arome vanilije
1 veća limenka ananasa
naribana korica 1 limuna

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
U prikladnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo,šećer i kokos.
U drugoj posudi lagano umutite jaja pa u njih umješajte ulje, aromu vanilije i naribanu koricu limuna.
Ananas ocijedite od soka pa ga usitnite. Ja sam izmljela u multipraktiku tako da sam dobila kašu.
Pomiješajte suhe i mokre sastojke sa usitnjenim ananasom.
Ulite u pripremljeni kalup za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Ohladite i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar