ponedjeljak, 13. studenoga 2017.
Kolač od lješnjaka sa pirjanim voćem
Ovo je još jedan odličan recept za nedjelju popodne kada pospremate hladnjak i planirate red i raspored za sljedeći tjedan.
Dobro kod mene je to nedjelja ali može poslužiti i za bilo koji drugi dan u tjednu.
Original recepta pronašla sam u Dobroj hrani iz prosinca 2011.
RECEPT:
Recept za ispis
Za biskvit:
250 g tostranih, mljevenih lješnjaka
100 g šećera
5 jaja
prstohvat soli
100 g maslaca
Za voće.
15 g maslaca
1 jabuka oguljena i narezana na manje kockice
1 naranča oguljena i narezana na manje kockice
2 kruške oguljen i narezane na kockice
15 g grožđica
sok 1 limuna
sok 2 mandarine
1 žlica smeđeg šećera
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke i sol mikserom izradite dok ne dobijete čvrsti snijeg. Odložite sa strane.
Žumanjke, šećer i maslac mikserom izradite dok ne dobijete pjenastu smjesu. Umiješajte mljevene lješnjake i na kraju snijeg od bjelanjka. Izmješajte pa istresite u pripremljeni lim. Zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta.
Ohladite.
Za voće: u prikladnom loncu otopite maslac pa mu dodajte narezane jabuke, kruške, naranče i grožđice. Pirjate dok voće ne pusti sok. Dodajte limunov i mandarinin sok i smeđi šećer. Smanjite vatru pa kuhajte otprilike 5 minuta dok voćni sok ne postane sirupast.
Kolač narežite po želji pa ga poslužite prelivenog voćnim umakom.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Volim ovakve jednostavne kombinacije biskvita i voća :)
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbrišiO Boze, citam naslov i vidim "pijano" voce, hihihi... mora da mi je onaj Isidor udario u glavu.:))) Mada, mozda ne bi smetalo i malo ruma u prelivu, verujem da su se vockice odlicno slozile sa lesnicima u kolacu.:)))
OdgovoriIzbriši:) sigurno bi
Izbriši