ponedjeljak, 27. studenoga 2017.
Kuglof sa jabukama
Baš me izmučio ovaj vikend, strašno nešto.
Kiša, mrak, ne baš tako dobre vijesti.
Ma baš mi je bio naporan.
Pa sam si onda jučer navečer smučkala ovaj kuglof.
Tako je utješno kuća mirisala na jabuke, cimet i karamel.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za kuglof:
250 g šećera
350 g maslaca
3 jaja
180 ml kefira
1 žlica arome vanilije
390 g brašna
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice cimeta
1/2 žličice soli
4 srednje velike jabuke, oguljene i narezane na manje kockice
Za preljev:
50 g muscovado šećera
15 g maslaca
2 žlice mlijeka
50 g šećera u prahu
Za posip:
ekspandirana riža
Zagrijete pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Jabuke operite, ogulite i nasjeckajte na manje komadiće.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu i šećer se ne otopi.
Dodajte jedno po jedno jaje miksajući između svakog dodavanja.
Umiješajte i aromu vanilije i kefir.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol pa prosijte smjesu.
Umiješajte prosijanu smjesu u smjesu sa jajaima.
Umiješajte i jabuke.
Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup i zagladite površimu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 1 sat.
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje.
Za glazurua u prikladni lonac stavite muscovado šećer, maslac i mlijeko pa kuhajte na umjerenoj vatri uz stalno mješanje dok smjesa ne provrije. Maknite sa vatre pa malo po malo dodajte šećer u prahu i mješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Prelite po kuglofu pa po želji posipajte ekspandiranom rižom.
Mmmm, mirise sa fotkice!:))))
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbriši