četvrtak, 30. studenoga 2017.
Kuglof sa maslinovim uljem i agrumima
Jedan prigodni kuglof kada nas svi upozoravaju da treba konzumirati puno C vitamina radi ovih sezonskih prehlada i hunjavica.
Istina je da Vas neće baš koristiti kao da ste pojeli naranču ili grejp ali će Vam kuhinja divno mirisati.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Za kuglof:
230 g pirovog brašna
150 g šećera
1 1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
320 ml maslinovog ulja
270 ml kokosovog mlijeka
4 jaja
naribana kora 2 naranče
naribana kora 2 limuna
naribana kora 1 limeta
naribana kora 1 grejpfruta
120 ml narančinog soka
1 1/2 žlice arome vanilije
Za preljev:
60g šećera u prahu
prema potrebi sok grejpfruta
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
U prikladnoj posudi pomiješajte brašno, sol, sodu bikarbonu i prašak za pecivo.
U drugoj posudi pjenjačom lagano izradite jaja pa im dodajte šećer i aromu vanilije. Umješajte i maslinovo ulje, kokosovo mlijeko, narančin sok te naribane korice limuna, naranče, grejpfruta i limete.
Umiješajte i smjesu sa brašnom.
Ulite smjesu u pripremljeni kalup za kuglof pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50-60 minuta .
Istresite kuglof na tanjur za posluživanje i ostavite da se prohladi 10-ak minuta.
Za preljev pomiješajte šećer u prahu sa toliko soka grejpfruta koliko je potrebno da dobijete gustu smjesu.
Prelite preko mlakog kuglofa.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Mmmm, izgleda socno a mogu misliti kako divno mirise!:)))
OdgovoriIzbrišiHvala, da istina je cijela kuća miriše dok se peće.
IzbrišiUh Petra, pa ovo miriše do mene.
OdgovoriIzbrišiHvala!
Izbriši