četvrtak, 2. studenoga 2017.
Pita od jabuka sa tijestom od oraha
Pored svih zdjela, kalupa i lonaca koje imam doma nažalost u asortimanu još uvijek nemam kalup za američku pitu, dublju keramičku zdjelu u koju se složi voće pa se preko njega stavi tijesto. Ma znate na ovu posudu mislim.
Veli Google da se zove pie plate.
U nedostatku pie platea ja sam pitu ispekla u emajliranoj posudi.
I odlično funkcionira.
Ovo vam je jedna super slastica. Brzo je gotova. Okusom je vrlo slična crumbleu od jabuka a i poslužila sam je sa sladoledom od vanilije pa je i to još jedna poveznica.
Jednostavno i brzo a cijela kuća zamiriši na jesen.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
145 g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
25 g mljevenih oraha
naribana korica polovice limuna
1 žumanjak
Za nadjev:
5 jabuka
50 g šećera
50 g grožđica
malo naribanog đumbira
1 žlica ruma
prstohvat cimeta
1 žlica škrobnog brašna
Za posluživanje:
sladoled od vanilije (preporučam ovaj)
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Za tijesto u prikladnu posudu prosijte brašno. Dodajte šećer, mljevene orahe, naribanu limunovu koricu, žumanjak i maslac narezan na manje komadiće. Umijesite tijesto.
Jabuke operite i narežite na manje kockice.
Stavite ih u posudu za pitu pa dodajte šećer, grožđice, naribani đumbir, rum, cimet i škrobno brašno. Izmiješajte.
Tijesto razvaljajte pa ga narežite na trake. Složite trake preko jabuka u mrežu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta.
Poslužite mlaku uz kuglicu sladoleda.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar