četvrtak, 16. studenoga 2017.

Rolada sa bučama


Ako pratite strane blogove sigurno ste primijetili da su u ovo doba godine najpopularniji kolači sa bučama. 
I to najčešće ili pita ili rolada.
Ovoga puta sam se odlučila prikloniti tom trendu sa roladom.
Prva stvar koja upada u oči u tim roladama je enormna količina maslaca i šećera u kremi kojom se rolada premazuje.
Mislim pa i mi imamo malo žešće slatke i masne kolače ali oni ga stvarno pretjeruju.
Tako da u nastavku nudim recept za kakti laganiju verziju rolade a original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

5 jaja
100 g šećera
150 g pirea od buče
1 žličica cimeta
100 g brašna
1/4 žličice soli
1 žličica sode bikarbone
45 g otopljenog maslaca

Za nadjev:

50 g maslaca
100 g šećera u prahu
1 žlica arome vanilije
200 ml vrhnja za šlag
50 g kokosa

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki, plitki lim obložite papirom za pečenje.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke sa 50 g šećera i 1/4 žličice soli  istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke sa preostalih 50 g šećera mikserom izradite dok smjesa ne posvijetli. Umiješajte i pire od buče i cimet.
Brašno pomiješajte sa sodom bikarbonom i prosijte.
U snijeg od bjelanjka nježno umješajte smjesu žumanjaka i prosijanu smjesu brašna. Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljeni lim i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 12-15 minuta.
pečeni biskvit zajedno sa papirom umotajte u roladu.
Ohladite.
Za kremu mikserom pjenasto izradite maslac.
Slatko vrhnje pomiješajte sa aromom vanilije i šećerom. Miksajte dok ne dobijete čvrsti šlag. Umiješajte maslac i kokos. Izmiješajte.

2 komentara:

  1. Interesantno!Baš me zanima kombinacija bundeva i u filu kokos.to nisam probala.Verujem da je dobra kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je baš je dobra kombinacija to mi je pored kombinacije kokosa i malina jedno od većih otkrića ove godine.

      Izbriši