ponedjeljak, 18. prosinca 2017.
Tortice od čokolade
Ovi keksići zahtjevaju nešto više vremena kako bi ih napravili.
Nisu komplicirani samo malo dulje traje dok ih se umijesi, izreže, ispeče pa dok skuhate i ohladite kremu, zalijepite dva po dva keksića i umočite ih u čokoladu.
Ovako dok opisujem shvaćam da sam možda pogriješila i da će vas preplašiti cijeli proces izrade.
Preporučam vam ove keksiće kao vikend projekt.
Vjerujte sav trud uložen u njih vratiti će Vam se prvim zagrizom.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
200 g brašna
140 g maslaca
1 jaje
60 g šećera
40 g otopljene čokolade
Za kremu:
100 ml mlijeka
40 g čokolade
2 jaja
30 g šećera
Čokoladna glazura
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Dva velika plitak lima obložite papirom za pečenje.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa mu dodajte omekšali maslac, jaje, šećer i otopljenu čokoladu. Umijesite tijesto. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini pa izrezujte kružiće. Slažite na pripremljene limove. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-ak minuta. Vrijeme pečenja će ovisiti o tome kako ste tanko razvaljali tijesto, moji su bilo dosta tanki pa im je trebalo otprilike 10 minuta.
Ohladite.
Za kremu u prikladan lonac stavite mlijeko i nasjeckanu čokoladu. Kuhajte uz povremeno miješanje dok se čokolada ne otopi i smjesa provrije.
U drugoj posudi pjenjačom izradite jaja i šećer. Prelite kipućim mlijekom pa sve vratite na laganu vatru i kuhajte uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ohladite.
U dresir vrećicu stavite ohlađenu čokoladnu kremu pa je istisnite na polovicu keksiće. Ljepite dva po dva keksića.
pripremite čokoladnu glazuru pa umočite svaki keksić. Ostavite da se glazura ohladi i stisne pa spremite keksiće u limenu posudu.
Podsjecaju me na islere, neki dan sam ih radila i nesto zeznula sa kuhanjem kreme na pari.
OdgovoriIzbrišiTako da mi se dopada ova tvoja kremica!
Isprobavam!!!
Zelim ti mir u dusi, sretne blagdane i dobru 2018!❄🎅🎁🎄⛄
Draga Petra, srećne i blagoslovene Božićne i Novogodišnje praznike, od srca ti želim!!!
OdgovoriIzbriši