ponedjeljak, 8. siječnja 2018.
Čokoladni kuglof
Nisam neki pomodni tip, ustvari me iritira to što cijeli grad nosi tri četiri različite majice, košulje ili bilo koji drugi odjevni predmet koji je moderan i svi su isti ali nekako im je to ok.
Ja sam više onaj tip koji se oprijedjelio za ono što mu se sviđa pa ustrajem u tome a s vremena na vrijeme je to što volim trendy pa sam onda i ja jako moderna.
Uglavnom naišla sam danas na ovaj članak zato i ovaj uvod o tome što je moderno a što ne.
Samo da se u startu razumijemo apsolutno mi je suludo da postoje namirnice koje je moderno konzumirati, mada opet s druge strane možda se neki klinac odluči za salatu sa sezamom umjesto McDonaldsa i biti ću više nego zadovoljna.
Ne znam jesu li kuglofi u modi ali ja sam bod bor dobila novi kalup tako da će kod mene u 2018 često biti na repertoaru.
Ukoliko je netko vidi neki člana o modernim slasticama neka mi svakako dojavi da ne živim u neznanju.
I nemoderna.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za kuglof promjera 24 cm
Za biskvit:
250 g maslaca
200 g šećera
300 ml mlijeka
1 vanilin šećer
200 g oštrog brašna
120 g brašna
40 g kakaa
1 prašak za pecivo
4 jaja
naribana korica 2 naranče
1 žličica mljevenog cimeta
2 žličica začina za speculaas
Za glazuru:
100 g čokolade sa visokim udjelom kakaa
2-3 žlice mlijeka
15 g maslaca
sjemenke nara
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
U prikladni lonac stavite maslac pa ga stavite na laganu vatru dok se ne otopi.
Dodajte šećer pa izmješajte . Umiješajte jedno po jedno jaje. Umiješajte i mlijeko i naribanu narančinu koru.
U drugoj posudi pomiješajte brašno,kakao, cimet, začine za speculaas i prašak za pecivo. Prosijte.
Prosijanu smjesu umiješajte u smjesu sa jajima.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni kalup za kuglof.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 45-50 minuta.
Pečeni kuglof istresite iz kalupa na tanjur za posluživanje pa ga ostavite da se malo ohladi.
Za glazuru u vatrostalnu posudu stavite čokoladu i mlijeko. Kuhajte na pari dok se čokolada ne otopi. Maknite sa vatre i dodajte maslac. Mješajte dok se maslac ne otopi i ne dobijete jednoličnu smjesu.
Prelite preko kuglofa pa po želji posipajte sjemankama nara.
Moj muž jako voli kuglofe ali ih ja retko pravim, ovaj tvoj je baš lep, a pogledala sam i originalni recept i deluje vrlo sočno, samo čokolada i ja....
OdgovoriIzbrišiProbaj odličan je. Na kraju krajeva pa i ne z+treba biti pečen u obliku kuglofa, može biti u obliku muffina ili kocka. Nebo je granica maštovitosti.
Izbriši