ponedjeljak, 29. siječnja 2018.
Kruh sa limunom
Ne volim ovakve dane, maglovite.
Jutra su siva, presiva i uopće mi se ne izlazi iz kuće.
I onda dođe sunce.
I zove me van.
A ja na poslu.
Uh, grozno.
Onda je ovakav kruščić idealan da mi malo podigne raspoloženje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za biskvit:
200 g omekšalog maslaca
150 g šećera
4 jaja
100 g kukuruzne krupice
140 g brašna
1 prašak za pecivo
naribana korica 3 limuna
prstohvat soli
Za preljev:
5 žlica šećera u prahu
sok 2 limuna
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje.
U prikladnoj posudi mikserom izradite omekšali maslac, sol, šećer i jaja dok ne dobijete pjenastu smjesu i šećer se ne otopi.
Prosijete brašno pomiješano sa praškom za pecivo pa u dobivenu smjesu umiješajte i kukuruznu krupicu.
Prosijanu smjesu brašna i kukuruzne krupice umiješajte u smjesu jaja, dodajte naribanu limunovu koricu pa sve dobro izmiješajte.
Izlite u pripremljeni lim i poranajte površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.
Za preljev pomiješajte limunov sok sa šećerom u prahu pa prelite po vrućem kolaču.
Ostavite kolač da se malo ohladi pa ga prije posluživanja narežite po želji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
a joj Petra, ovo mora da je mirisalo božanstveno dok se peklo.
OdgovoriIzbrišiI da znate da je!
Izbriši