ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Kruh sa limunom


Ne volim ovakve dane, maglovite.
Jutra su siva, presiva i uopće mi se ne izlazi iz kuće.
I onda dođe sunce.
I zove me van.
A ja na poslu.
Uh, grozno.
Onda je ovakav kruščić idealan da mi malo podigne raspoloženje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za biskvit:

200 g omekšalog maslaca
150 g šećera
4 jaja
100 g kukuruzne krupice
140 g brašna 
1 prašak za pecivo
naribana korica 3 limuna
prstohvat soli

Za preljev:

5 žlica šećera u prahu
sok 2 limuna

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite dublji lim za pečenje.
U prikladnoj posudi mikserom izradite omekšali maslac, sol, šećer i jaja dok ne dobijete pjenastu smjesu i šećer se ne otopi. 
Prosijete brašno pomiješano sa praškom za pecivo pa u dobivenu smjesu umiješajte i kukuruznu krupicu. 
Prosijanu smjesu brašna i kukuruzne krupice umiješajte u smjesu jaja, dodajte naribanu limunovu koricu pa sve dobro izmiješajte. 
Izlite u pripremljeni lim i poranajte površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.
Za preljev pomiješajte limunov sok sa šećerom u prahu pa prelite po vrućem kolaču.
Ostavite kolač da se malo ohladi pa ga prije posluživanja narežite po želji.

2 komentara: