četvrtak, 4. siječnja 2018.

Rolada sa bučama



Eto prošli su i ovi ludi blagdanski dani.
Nadam se da ste se svi odlično proveli i se dobro osjećate.
Da ste pozitivni, aktivni i spremni za nove uspjehe.
Da već pomalo mućkate i pimplate po kuhinji.
Ja sam svakako u điru.
Kad nas baš i nije običaj pretjerivati što sa slanim što sa slatkim stvarima.
Čisto iz razloga da se ne vuku po hladnjaku a onda se na kraju i bace.
Najčešće napravimo jedan do dva kolača pa onda kada se pojede rađe napravim nešto novo nego da cijeli tjedan jedemo onu hrpu kolača koja je ostala.
Iskreno nije mi to baš apetitlih.
Zato sam započela ovu godinu nečim jednostavnim i laganim.
I skoro pa i zdravim, ipak ima povrća u ovoj roladi. 
Original recepta možete pronaći ovdje.   

RECEPT:
Recept za ispis

Za roladu:

100 g brašna
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice mljevenih klinčića
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice soli
3 jaja
100 g šećera
200 pirea od buče

Za nadjev:

250 g krem sira
100 g šećera u prahu
90 g omekšalog maslaca
1 žlica arome vanilije

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki lim dimenzija 30 x 40 cm obložite papirom za pečenje.
U prikladnoj posudi izmješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbionu, klinčiće, cimet i sol.
Mikserom pjenasto izradite jaja sa šećerom. Umiješajte pire od buče i smjesu suhih sastojaka.
Dobiveno tijesto rasporedite po pripremljenom  limu i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15- ak minuta.
Pečenu, vruću roladu zarolajte i ostavite da se ohladi.
Mikserom pjenasto izradite maslac. Dodajte mu krem sir, šećer u prahu i aromu vanilije. Izmješajte. 
Dobivenom kremom premažite ohlađenu roladu. Ponovno je zarolajte i posipajte sa malo šećera u prahu. Ohladite.
Prije posluživanj narežite na šnite.

2 komentara:

  1. Pojelo se, podijelilo susjedima, i danas krecemo od kremsnita!!!
    Fino zgleda roladica!!!☺

    OdgovoriIzbriši