četvrtak, 11. siječnja 2018.

Torta sa kokosom i marmeladom od maline




Nakon dulje vremena ponovno torta na blogu.
Kombinacija okusa je vrlo slična kao u Irinoj torti koja mi je bila jedno od najvećih otkrića prošle godine.
Pa zato nastavljam sa okusima koji mi odgovaraju, nisu baš potpuno isti ali vrlo vrlo slični.

RECEPT:
Recept za ispis

Za biskvit:

200 g maslaca
50 g kokosa
200 g šećera
200 g brašna
1 prašak za pecivo
4 jaja
3 žlice kiselog vrhnja

Za kremu:

480 ml mlijeka
srž mahune vanilije
4 žumanjka
30 g gustina
100 g šećera
2 žlice maslaca
200 ml vrhnja za šlag
4 žlice ruma

Za sastavljanje i ukras:

mlijeko
marmelada od maline
listići kokosa

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Mikserom pjenasto izradite maslac sa šećerom. Umiješajte jedno po jedno jaje i kiselo vrhnje pa sve dobro izradite. Prosijte brašno sa praškom za pecivo pa umiješajte u smjesu maslaca. Na kraju umiješajte i kokos. Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni kalup, zagladite površinu pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-35 minuta.
Ohladite.
Za kremu u prikladni lonac ulite 400 ml mlijeka, srž mahune vanilije i šećer. Kuhajte na umjerenoj vatri dok ne provrije.
U međuvremenu preostalih 80 ml mlijeka izmješajte sa 4 žumanjka, 4 žlice ruma i škrobnim brašnom.
Kada mlijeko provrije prelite njima smjesu sa žumanjcima pa sve vratite u lonac i kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne.
Kuhanu kremu maknite sa vatre pa dodajte maslac i miješate dok se ne otopi.
Ohladite.
Mikserom vrhnje izradite dok ne dobijete čvrsti šlag pa ga umiješajte u ohlađenu kremu.
Ohlađeni biskvit prerežite dva puta, tako da dobijete tri lista.
Na tanjur za posluživanje stavite list biskvita pa ga nakapajte mlijekom. Premažite marmeladom pa po njemu rasporedite trećinu kremu. Poklopite drugim listom, pokapajte mlijekom, premažite marmeladom i premažite trećinom kreme. Nakapajte zadnji list biskvita mlijekom pa ga stavite na vrh torte. Premažite vrh i stjenke torte ostatkom kreme. 
Ukrasite listićima kokosa.
Dobro ohladite prije posluživanja.

Nema komentara:

Objavi komentar