četvrtak, 22. veljače 2018.
Čokoladni brownie sa bučama
Brza, jednostavna i zdrava slastica.
Koliko dvadeset deka čokolade u kolaču može biti zdravo.
Original recept sam pronašla ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za brownies:
350 g pirea od buče
3 jaja
80 g meda
1 žličica arome vanilije
50 g otopljenog kokosovog ulja
40 g kakaa
100 g zobenog brašna
Za čokoladni ganache:
200 ml kokosovog mlijeka
200 g tamne čokolade(65% kakaa)
Namastite i pobrašnite dublji kalup za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Pire od buče pomiješajte sa otopljenim kokosovim uljem i medom. Mješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Umiješajte jedno po jedno jaje. Dodajte i aromu vanilije.
U prikladnu posudu prosijte kakao pa mu dodajte i zobeno brašno i sol i izmješajte.
Umiješajte u smjesu sa batatom.
Izlite u pripremljeni lim za pečenje i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20-ak minuta.
Ohladite.
Za čokoladni ganache u prikladnom loncu zagrijavajte kokosovo mlijeko dok ne provrije. Nasjeckajte čokoladu na manje komadiće i stavite je u vatrostalnu posudu.
Prelite vrućim kokosovim mlijekom i mješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Premažite preko ohlađenog kolača pa ostavite da se malo stisne prije rezanja.
Prije posluživanja narežite po želji i posipajte sa malo krupne morske soli.
Najveća zamjerka je što su tako zdravi, a tako su primamljivi! Obično je ovakav kolač povezan s krivicom (jer kad počneš, ne možeš stati).
OdgovoriIzbrišiBaš tako!
Izbriši