utorak, 20. ožujka 2018.
Cheesecake sa medom i jabukama
Jedva čekam proljeće ali ova zima nikako da ode, kod nas je danas opet snijeg.
Svemu se veselim, i tanjoj garderobi i balerinkama i proljetnoj kiši i jagodama.
Jagodama najviše ustvari.
Da napravim jednu našuškanu torticu sa hrpom šlaga.
Dok ne stignu jagode trošim jabuke.
Meni ne baš svakodnevna kombinacija sira i jabuka ali je bila odlično prihvaćena.
Original recept pronašla sam u Jamie časopisu iz rujna i listopada 2016.
Čitam neki dan da je zatvorio još nekoliko restorana, kao u financijskim je problemima.
Ni taj časopis više ne izlazi.
A ja sam naručila novu kuharicu koja izlazi u drugoj polovici godine.
Možda mu malo pomogne.
Baš bi mi bilo žao da prestane objavljivati kuharice i snimati nove emisije.
Volim njegove recepte čisto jer je tako jednostavan i pozitivan tip.
I baš uživa kad kuha i jede. Baš volim to vidjeti.
RECEPT:
Recept za ispis
Za podlogu:
60 g brašna
80 g zobenih pahuljica
1 prašak za pecivo
75 g masla
3 žlica meda
Za kremu:
200 g meda
400 g krem sira
1 žlica ekstrakta vanilije
25 g škrobnog brašna
3 jaja
Za pokrov od jabuka:
2 velike jabuke
1 žlica meda
Zagrijte pećnicu na 180 .
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu promjera 20 cm.
U zdjeli pomješajte brašno i zobene pahuljice. Na laganoj vatri otopite maslac pa ga umiješajte u smjesu brašna. Dodajte i med pa mješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Utisnite je u pripremljeni kalup za tortu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-ak minuta.
Za kremu stavite med u prikladni lonac pa ga zagrijavajte dok ne postane tekući i ne započne se karamelizirati, otprilike 3 minute.
Maknite sa vatre i ostavite da se malo prohladi.
U prohlađeni med umiješajte krem sir, jaja, škrobno brašno i ekstrakt vanilije. Miješate dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Dobivenu kremu od sira prelite preko zapečene podloge pa pecite u pećnici još 30 minuta.
Jabuke ogulite i narežite na tanke šnitice.
Stavite u lonac jabuke i med pa kuhajte na umjerenoj vatri, uz povremeno miješanje dok jabuke ne omekšaju.
Izvadite cheesecake iz pećnice pa po vrhu složite jabuke.
Vratite tortu u pećnicu pa je pecite još 10 minuta.
Ohladite prije posluživanja.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar