ponedjeljak, 26. ožujka 2018.

Čokoladna rolada sa okusom kave


Nekoliko ideja za ovogodišnji Uskrs.Kako je Uskrs ove godine poprilično rano, ništa od kolača ja jagodama.
A najbolja zamjena za jagode je naravno čokolada :)
Ne znam zašto tako jako volim rolade, jednostavne su za napraviti a uvijek mi djeluju nekako svečano.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis

Za roladu:

6 jaja
prstohvat soli
100 g šećera
50 g kakaa

Za nadjev:

200 ml vrhnja za šlag
30 g šećera u prahu
2 žlice jake kave

Za posip:

kakao

Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki  lim obložite papirom za pečenje.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. 
Bjelanjke i sol istucite u čvrsti snijeg.
Mikserom pjenasto izradite žumanjke i šećer dok smjesa ne posvijetli i udvostruči joj se volumen. Umiješate prosijani kakao i snijeg od bjelanjaka.
Rasporedite smjesu na pripremljeni lim  i poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 15-20 minuta.
Vruću roladu urolate u papir na kojem se pekla i ostavite da se ohladi.
Za kremu istucite vrhnje i šećer u prahu u čvrsti šlag.
Umiješajte kavu.
Odmotajte ohlađenu roladu i odvojite papir.
Premažite je pripremljenom kremom i ponovno zarolajte.
Ohladite.
Prije posluživanja posipajte kakaom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar