Ovo je idealan desert za lijene hladne nedjelje.
Jednostavna je a nekako utješan.
Sjećam dok smo bile male mama nam je često nedjeljom kuhala puding. U to vrijeme kuhao se onaj iz vrećice naravno. I onda nam je na vrh još vrućeg pudinga obilno nasipala kraš expresa. Da se dobije onaj dodatni sloj čokolade.I zanimljivo da je ta otopljena čokolada ostajala mekana i kada se puding ohladio.
A to je bila najteža stvar dočekati da se puding malo ohladi. Mama nam je uvijek govorila da će nam biti zlo od vrućeg pudinga.
Nije se puno promijenilo od onda, i dalje mi je najveći izazov dočekati da se puding malo ohladi.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
50 g smeđeg šećera
25 g kakaa
2 žlice škrobnog brašna
1/4 žličice soli
360 ml mlijeka
120 ml vrhnja za šlag
1 žumanjak
120 g čokolade
1 žlica ekstrakta vanilije
Voće po želji za posluživanje
Pomiješajte smeđi šećer, kakao, škrobnog brašna i soli u prikladnom loncu. Ulite mlijeko i vrhnje za šlag. Kuhajte na umjerenoj vatri uz stalno miješanje dok smjesa ne proverije i lagano se ne zgusne.
U šalici vilicom izradite žumanjak pa mu dodajte malo smjese mlijeka kako bi ga temperirali.
Umiješajte u čokoladni puding pa vratite na laganu vatru i kuhajte uz stalno miješanje otprilike tri minute.
Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće.
Puding maknite sa vatre pa mu dodajte nasjeckanu čokoladu i ekstrakt vanilije.
Mješajte dok se čokolada ne otopi.
Dobivenu smjesu podijelite u šalice pa ih prekrite rastezljivom folijom.
Ohladite.
Prije posluživanja ukrasite voćem po želji.
Ne volim čokoladu, ali volim puding samo što ga ne pravim često, moj muž baš nije ljubitelj pudinga a za mene jednu mi se baš i ne pravi...uživaj ti i za mene.
OdgovoriIzbriši