četvrtak, 15. ožujka 2018.
Integralna torta sa kruškama
Znam da sam Vam obećala recepte sa bučama ali čisto da malo razbijem monotoniju jedan brzinski receptić sa kruškama. Nama je poslužio kao doručak ali uz kuglicu sladoleda ili malo laganog šlaga može poslužiti i kao desert uz popodnevnu šalicu kave ili čaja.
RECEPT:
Recept za ispis
180 g integralnog brašna
120 g brašna
6 jaja
1 prašak za pecivo
sok pola limuna
160 g šećera
300 ml mlijeka
prstohvat soli
3-4 kruške
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za tortu.
Kruške operite pa im ostranite srž i narežite ih na tanke šnitice. Nakapajte limunovim sokom i izmješajte.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke sa prstohvatom soli mikserom izradite u čvrsti snijeg.
U drugoj posudi mikserom pjenasto izradite žumanjke sa šećerom.
Pomiješajte obje vrste brašna sa praškom za pecivo.
U smjesu jaja umiješajte mlijeko i smjesu obje vrste brašna i dobro izmješajte.
Na kraju nježno umiješajte i snijeg od bjelanjaka.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni kalup za tortu.
Zagladite površinu pa po njoj složite pripremljene kruške.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50 minuta.
Ostavite kolač da se malo ohladi prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar