ponedjeljak, 12. ožujka 2018.
Kruh sa bučom
Pospremam i praznim pomalo zamrzivač.
Nakupilo mi se pirea od buče pa će sljedećih nekoliko postova biti bučastih.
Danas kruh, jednostavan recept. Nije brz jer se kruh diže preko noći ali u osnovi jednostavan i jako ukusan.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
450 g brašna
1 1/2 žličice soli
1/2 žličice instant kvasca
80 g tostiranih oraha
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice mljevnih klinčića
1/8 žličice naribanog muškatnog oraščića
240 ml vode
200 g pirea od buče
3 žlice meda
U prikladnoj posudi pomiješajte brašno, sol, kvasac, začine i orahe.
U drugu posudu stavite pire od buče , vodu i med pa dobro izmješajte da dobijete glatku smjesu.
Prelite mješavinu mokrih sastojaka preko brašna pa izmješajte.
Prekrite rastezljivom folijom pa ostavite da se diže 12-18 sati na sobnoj temperaturi.
Sljedećega dana lagano pobrašnite radnu površinu pa na nju stavite dignuto tijesto. Premijeaite i oblikujte po želji.
Lim obložite papirom za pečenje.
Stavite oblikovani kruh na pripremljeni lim pa dižite na toplom mjestu 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 200 C.
Stavite u nju i lonac od gusa sa poklopcem neka se i on ugrije.
Vrući lonac izvadite iz pećnice pa u njega stavite kruh zajedno za papirom za pečenje.
Poklopite i vratite u pećnicu.
Pecite poklopljeno 30 minuta.
Nakon 30 minuta skinite poklopac pa vratite kruh u pećnicu na još 15 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar