utorak, 3. travnja 2018.
Granola sa bundevom
Sigurna sam da ste se ova dva tri dana opustili, odmorili i fino napapali.
Neki su možda i malo pretjerali.
Zato se treba vratiti zdravim navikama.
Ova granola je upravo ono što Vam treba za zdrav i lagan doručak.
Ja je volim sa grčkim jogurtom u koji sam dodala žlicu do dvije domaćeg pekmeza od šljiva.
A vi posluživanje prilagodite svom ukusu. Možda sa mlijekom ili sa svježim voćem.
Nema kraja kombinacijama...
RECEPT:
Recept za ispis
270 g zobenih pahuljica
45 g kokosa
125 g krupno nasjeckanih oraha
1 žličica začina za speculaas
1/4 žličice soli
120 g pirea od bundeve
60 ml javorovog sirupa
30 g smeđeg šećera
80 ml maslinovog ulja
Zagrijte pećnicu na 150 C.
Veliki lim obložite papirom za pečenje.
Pomiješajte zobene pahuljice,kokos, orahe, začin za speculaas i sol.
U prikaladni lonac stavite pire od bundeve, javorov sirup i smeđi šećer. Kuhajte na umjerenoj vatri dok se šećer ne otopi. Prelite preko smjese sa zobenim pahuljicama i dobro izmješajte.
Dobivenu smjesu jednolično rasporedite na pripremljeni lim.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 35 minuta povremeno miješajući kako bi se granola ravnomjerno ispekla.
Ohladite.
Ohlađenu granolu spremite u staklenku sa pokolopcem koji se može hermetički zatvoriti.
Obožavam granolu, jedem je sa jogurtom i svežim voćem i za mene je to idealan doručak.
OdgovoriIzbriši