petak, 13. travnja 2018.
Granola sa lješnjacima
Još jedna granola za doručak.
Ovoga puta sa okusom keksa od đumbira i prženim lješnjacima.
Poslužena sa svježim ananasom, stvarno odličan kombinacija.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
500 g zobenih pahuljica
150 g tostiranih i krupno samljevenih lješnjaka
50 g listića badema
75 g listića kokosa
120 ml maslinovog ulja
180 ml javorovog sirupa
1 žličica cimeta
1 žličica mješavine začina za speculaas kekse
prstohvat soli
Zagrijte pećnicu na 160 C.
U velikoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, lješnjake i listiće badema i kokosa.
U drugoj posudi pomiješajte javorov sirup, maslinovo ulje, cimet, mješavinu začina i sol.
Prelite preko smjese suhih sastojaka pa sve dobro pomiješajte.
Veliki lim obložite papirom za pečenje pa po njemu rasporedite granolu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta povremeno miješajući.
Ohladite.
Ohlađenu granolu spremite u posudu i dobro zatvorite.
Poslužite po želji sa mlijekom ili jogurtom uz dodatak svježeg voća po želji.
Božanstveno!!!
OdgovoriIzbrišiHvala!
OdgovoriIzbriši