ponedjeljak, 23. travnja 2018.
Kuglof sa maslinovim uljem
Znam znam da su stigle jagode i da svi samo traže recepte sa jagodama ali milost molim.
Imamo doma dojilju a kažu da za njih baš i nije peporučljivo konzumirati jagode tako da ove godine kod mene nešto manje recepata s jagodama.
Ovaj kuglof ima moju svaku preporuku, mekan je , mirisan i sočan sve što se od kuglofa može tražiti.
Original recepta pronašla sam u Dobroj hrani iz studenog 2012 i prilagodila sam ga svom ukusu.
RECEPT:
Recept za ispis
Za kuglof:
250 ml maslinovog ulja
6 jaja
100 g brašna
2 žličice praška za pecivo
150 g šećera
50 ml limuncella
prstohvat soli
Za glazuru:
4 žlice pekmeza od marelice
2 žlice limunovog soka
Za posip:
bademi u listićima
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
U prikladnoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke; brašno,prašak za pecivo i griz.
U drugu zdjelu stavite jaja i šećer pa miksajte dok se smjesi ne udvostruči volumen i posvijetli.
Umiješajte smjesu suhih sastojaka.
Na kraju dodajte i maslinovo ulje i limuncello.
Dobivenu smjesu ulite u pripremljeni kalup za kuglof.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50-55 minuta.
Ostavite kuglof da se ohladi par minuta u kalupu pa ga istresite na tanjur za posluživanje.
Pekmez od marelice zagrijte sa limunovim sokom.
Premažite još topli kuglof pa posipajte bademovim listićima.
Oznake:
griz,
kuglof,
limuncello,
maslinovo ulje,
pekmez od marelice
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Deluje mi jako sočno a kuglofe jako volimo.
OdgovoriIzbrišiHvala!
IzbrišiIsprobavam obavezno jer volim kuglofe a ovaj mi se cini socan!!!
OdgovoriIzbriši