četvrtak, 10. svibnja 2018.

Punozrnati krekeri sa mrkvom


Nekako sa dolaskom jagoda meni se u zamrzivaču počinju gomilati bjelanjci.
Kako baš ne volim kupovni puding onda za pite sama kuham nadjeve. A recepti za njih najčešće sadrže samo žumanjak, ne i bjelanjke.
Tako da su ovi krekeri odličan način za potrošiti višak bjelanjaka.
Da nije stalno da meniju pavlova, mada i nju volim.
Original recepta možete pronaći ovdje.

RECEPT:
Recept za ispis 

3 bjelanjka
200 g kuhane mrkve
160 g inrtegralnog brašna
80 g mljevenog lana
70 g naribanog parmezana
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli

Zagrijte pećnicu na 150 C.
Dva velika lima obložite papirom za pečenje.
Mikserom izradite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg.
Multipraktikom kuhanu mrkvu usitnite dok ne dobijete pire.
U pire od mrkve umiješajte mljeveni lan, brašno, naribani parmezan, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Izmiješajte.
Dodajte i snijeg od bjelanjaka pa nježno izmješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Dobivenu smjesu preselite u dresir vrećicu pa istiskujte u obliku štapića ne pripremljene limove.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-ak minuta.

3 komentara:

  1. Mmmm, ovo je nesto super krckavo i prefino, uzivancija uz neki fini namaz.:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako zanimljiv recept! A kako ispadne na kraju, krckavo kao krekeri ili ipak i meko iznutra?

    OdgovoriIzbriši