Pisala smo u nekom prijašnjem postu o mojoj opsesiji kuglofima i roladama.
Evo i da je dokažem post za postom rolada :)
A kaj mogu kad ih volim, lako ih je napraviti a odlično izgledaju.
Original recepta posudila sam ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za roladu:
4 jaja
100 g šećera
2 žlice ulja
2 žlice jogurta
1 žličica jabučnog octa
1 žličica arome vanilije
130 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice soli
Za nadjev:
250 g mascarponea
200 ml vrhnja za šlag
4 žlice vanilin šećera
pekmez od jagode
250 g jagoda
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Veliki plitki lim obložite papirom za pečenje.
Mikserom pjenasto izradite jaja sa šećerom dok smjesa ne posvjetli i ne udvostruči joj se volumen. Umiješajte jogurt, jabučni ocat i aromu vanilije.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i soli i prosijte smjesu. Umiješajte u smjesu jaja.
Rasporedite dobivenu smjesu u pripremljeni lim i zagladite površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10-12 minuta.
Pečenu roladu izvadite iz pećnice pa je odmah urolajte zajedno sa papirom.
Ohladite.
Ohlađenu roladu odmotajte i odstranite papir.
Premažite roladu za pekmezom od jagoda.
Mikserom izradite vrhnje za šlag, mascarpone i vanilin šećer dok ne dobijete čvrstu kremu.
Dobivenom kremom premažite roladu.
Jagode operite, očistite i narežite na manje komadiće.
Rasporedite jagode po roladi.
Ponovno zarolajte roladu pa je prebacite na tanjur za posluživanje.
Ohladite.
Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu i narežite na šnite.
Najsretnija sam kad dodje sezona jagoda!!! 🍓🍓🍓😌😏
OdgovoriIzbrišiJoj i ja!
Izbriši