Na sreću ponovno mi se otvorila veza za domaća jaja.
Zato i nadjev u kruhu izgleda ovako malo pa histerično žuto.
Ali neka okusom ih ništa ne može nadomijestiti,možda čak i ovako u nadjevu ne smetaju komercijalna jaja ali jednom kada probate domaće jaje na oko nema više povratka na staro.
Recept za kruh posuđen je iz Mezze časopisa ali da me ubijete sada se ne mogu sjetiti iz kojeg mjeseca.
Razmišljala sam kada sam ga napravila da mi mogao odlično funkcionirati u slatkoj verziji, kada isprobam javim utiske.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
500 g brašna
250 ml mlijeka
50 ml ulja
1 žumanjak
1 žličica soli
1 žličica šećera
20 g kvasca
Za nadjev:
500 g svježeg kravljeg sira
1 jaje
soli po okusu
Za premaz:
razmućeno jaje
Zagrijete mlijeko da bude mlako. Namrvite u njega kvasac i dodajte žličicu šećera.
izmješajte pa ostavite sa strane dok se kvasac zapjeni.
U prikladnu posudu prosijte brašno pa mu dodajte sol, žumanjak, ulje i zapjenjeni kvasac. Umijesite tijesto.
Kada tijesto bude svilenkasto i elastično oblikujte ga u kuglu i premažite sa malo ulja.
Vratite ga u posudu u kojoj ste ga zamijesili pa ga prekrite čistom kuhinjskom krpom i stavite na toplo da se diže sat vremena. Za vrijeme dizanja premijesite tijesto svakih 15-ak minuta.
Zagrijete pećnicu na 200 C.
Namastite i pobrašnite duguljasti kalup za kruh.
Sir pomiješajte sa jajetom i soli po okusu.
Tijesto razvaljajte u pravokutnik. Premažite ga pripremljenim sirom. Zarolajte u roladu.
Prebacite u pripremljeni lim za pečenje. Premažite vrh razmučenim jajetom.
Ostavite kruh da se diže još pola sata.
Ponovno premažite vrh razmučenim jajetom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta dok kruh ne dobije lijepu boju.
Poslužite toplo.
Za mene su ovakve štrudle najbolje, obožavam i slatku a o slanim da i ne pišem.
OdgovoriIzbrišiI ja volim sve te kruhaste stvari.
Izbriši