ponedjeljak, 4. lipnja 2018.
Kaša od quinoe i čokolade
Quinoa baš i nije nešto česta namirnica kod nas doma u kuhinji.
Znam da je izuzetno zdrava i da se još naziva zlatom Inka i da je se pretpostavlja da je najstarija žitarica na svijetu.
Ali eto nikako da je počnem koristiti.
I onda sam snimila ovaj recept i baš mi se dopao pa sam brzo odjurila kupiti quinou.
I moram reći da mi se ova kaša baš dopala.
Ima lagano zemljasti okus koji mi baš odgovara.
I u njoj ima čokolade a kod mene prolazi baš sve sa čokoladom.
Čisto malo za promijenu da ne jedemo stalno musle sa jogurtom ili mlijekom.
Original recepta pronašla sam ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
170 g quinoe
240 ml mlijeka
240 ml kokosovog mlijeka
prstohvat soli
2 žlice kakaa
3 žlice javorovog sirupa
1 žlica ekstrakta vanilije
nekoliko kockica čokolade
voće po želji za posluživanje
Stavite quinou u veće sito pa je dobro isperite pod mlazom vode.
Zagrijte prazan lonac.
U njega stavite ispranu ocijeđenu quinou pa je tostiratjte nekoliko minuta, da se osuši od viška vode i da je malo tostirate.
Ulite mlijeko, kokosovo mlijeko i sol. Kuhajte na jakoj vatri dok ne provrije. Nakon toga smanjite vatru pa kuhajte uz često miješanje 20-25 minuta dok quinoa ne omekša.
Maknite sa vatre pa umiješajte kakao, javorov sirup i ekstrakt vanilije.
Razdjelite kuhanu kašu u zdjelice pa u toplu kašu ubodite kockice čokolade i ukrasite voćem po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar