četvrtak, 14. lipnja 2018.
Kuglof sa jagodama
Čistila sam nedavno folder sa receptima na kompu pa sam naletila na ovaj.
Šta mi je bilo da me privuče k njemu nemam pojima.
Kuglof koji je cijeli rozi iznutra, očito sam furala neku drugu kuhinjsku spiku nego danas.
Ukoliko vam se da svakako kliknite na link da vidite to ružičasto čudo.
A ovo u nastavku je moja verzija barbi kuglofa i baš je fini.
RECEPT:
Recept za ispis
720 g brašna
1 prašak za pecivo
1/2 žličice soli
250 g maslaca
350 g šećera
6 jaja
2 žlice arome vanilije
sok i naribana kora 1 limuna
200 g kiselog vrhnja
250 g jagoda
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Jagode operite, očistite i narežite na manje komadiće.
Mikserom pjenasto izradite omekšali maslac sa šećerom.
Miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu i šećer se ne otopi.
Umješajte jedno po jedno jaje i sol.
Prosijte brašno pomješano sa praškom za pecivo.
Umiješajte u pjenastu smjesu maslaca i jaja i dobro izmješajte.
Umiješajte i limunov sok, koricu i nasjeckane jagode.
izmješajte.
Dobivenu smjesu istresite u pripremljeni kalup za kuglof.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60-ak minuta.
Pečeni kuglof istresite na tanjur za posluživanje.
Nema komentara:
Objavi komentar