četvrtak, 28. lipnja 2018.
Trostruko čokoladni brownies
Ne znam kako je kod Vas ali kod nas kao da je jesen. I to ne baš topla...
Zato danas nešto sa posebno puno čokolade da nas malo ugrije.
Original recepta sam pronašla kod Donne Hay.
RECEPT:
Recept za ispis
200 g nasjeckane tamne čokolade
250 g maslaca
200 g smeđeg šećera
4 jaja
35 g kakaa
485 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
100 g nasjeckane čokolade
100 g nasjeckanih, prženih lješnjaka
Zagrijete pećnicu na 160 C.
Papirom za pečenje obložite dublji lim.
200 g nasjeckane čokolade i maslac stavite u prikladnu posudu pa stavite iznad vodene kupelji da se otopi i da dobijete jednoličnu smjesu.
U drugu posudu stavite jaja i šećer pa izradite pjenjačom. Umješajte malo ohlađenu smjesu otopljene čokolade i maslaca.
Pomiješajte brašno sa praškom za pecivo pa prosijte smjesu.
Prosijanu smjesu umješajte u smjesu jaja i čokolade.
Na kraju umješajte preostalih 100 g nasjeckane čokolade i 100 g nasjeckanih lješnjaka.
Dobivenu smjesu izlite u pripremljeni lim i zagladte površinu.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 50-ak minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar