Ništa komplicirano, tiramissu samo uz dodatak malina.
Možete koristiti svoj omiljeni recept za tiramissu ili se isprobati ovaj koji sam ja koristila a naveden je u nastavku.
Original recepta pronašla sam ovdje. Nekako mi činilo da uz maline baš i neće pasati piškote umočene u kavu pa sam ih ja umakala u sok od bazge i ta odluka bila je pravi pogodak.
RECEPT:
Recept za ispis
40-ak komada piškota
sirup od bazge
500 g malina
180 g bijele čokolade
250 g krem sira
300 ml vrhnja za šlag
100 g šećera u prahu
3 jaja
Maline operite i osušite.
Sirup od bazge razrijedite sa vodom.
Pripremite četvrtastu vatrostalnu posudu.
Odvojute bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke mikserom izradite u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer u prahu izradite pjenjačom pa ih kuhajte na pari 8-10 minuta uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Ostavite da se malo ohladi.
Također na pari otopite i bijelu čokoladu.Ostavite da se malo ohladi.
Vrhnje za šlag mikserom istucite u čvrsti šlag.
U prohlađenu smjesu žumanjaka dodajte krem sir i otopljenu bijelu čokoladu pa sve izmješajte. Umiješajte i šlag i snijeg od bjelanajka pa sve nježno izmješajte.
Piškote umačite u pripremljeni sok od bazge pa njima obložite dno kalupa. Rasporedite polovicu pripremljenih malina pa premažite polovicom kremom.
Ponovno složite red piškota umočenih u sok od bazge pa rasporedite maline pa ostatak kreme.
Zagledite površinu pa dobro ohladite prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar