ponedjeljak, 9. srpnja 2018.
Cheesecake sa bijelom čokoladom i malinama
Srpanj je vrijeme bobičastog voća koje ja jako volim pa ga ovih dana stavljam u sve od doručka do deserta.
Za ove vruće dane u nastavku recept za cheesecake koji se ne peče.
Recept sam pronašla u kuharici Mary Berry everyday.
Sad dok sam pisala sam skužila da i prezime autorice ima veze sa bobicama :)
RECEPT:
Recept za ispis
Za podlogu :
150 g digestive keksa
75 g maslaca
Za nadjev:
250 g mascarponea
300 ml vrhnja za šlag
1 žlica arome vanilije
200 g bijele čokolade
400 g malina
Namastite kalup za tortu maslacem pa ga zatim obložite papirom za pečenje.
Kekse sameljete a maslac otopite. Otopljeni maslac prelite preko mljevenih keksića pa izmiješajte tako da dobijete jednoličnu smjesu.
Utisnite dobivenu smjesu u pripremljeni kalup pa ga stavite u hladnjak da se ohladi.
U međuvremenu pripremite nadjev.
Bijelu čokoladu nasjeckajte na manje komadiće pa je stavite u vatrostalnu posudu i otopite na pari.
Otopljenu čokoladu stavite sa strane da se malo ohladi dok pripremite kremu.
U prikladnu posudu stavite mascarpone i vrhnje za šlag. Dodajte vaniliju pa miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu. Ulite otopljenu čokoladu pa dobro izmješajte.
Maline stavite u posudu pa ih izgnječite vilicom.
Na ohlađenu podlogu od keksa rasporedite polovicu kreme od bijele čokolade. Drškom kuhače napravite rupice u kremi pa u nju ulite maline.
Premažite preostalom kremom pa tortu stavite u hladnjak na minimalno šest sati.
Odvojite obruč torte nožem pa je preselite na tanjur za posluživanje.
Ukrasite malinama i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar