ponedjeljak, 30. srpnja 2018.
Kuglof sa voćem
Jednostavan i brzo gotov kuglof idealan za doručak ili možda kao poslastica uz poslije podnevnu kavu.
Radila sam nekoliko puta u raznim kombinacijama voća i sa malinama i sa smokvama ovisno o stanju u hladnjaku.
Ali nekako mi je ipak najdraža ova kombinacija breskvi i miješanog bobičastog voća.
Original recepta posudila sam iz Dobre hrane.
RECEPT:
Recept za ispis
200 g maslaca
6 jaja
1 žlica kiselog vrhnja
200 g mljevenih badema
180 g brašna
300 g miješanog bobičastog voća
2 breskve
naribana korica limuna
žlica arome vanilje
1 prašak za pecivo
šećer u prahu za posip
Namastite i pobrašnite kalup za kuglof.
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Mikserom pjenasto izradite maslac i šećer. Umiješajte jedno po jedno jaje a na kraju i kiselo vrhnje.
Prosijte brašno pomiješano sa praškom za pecivo pa ga pomiješajte sa mljevenim bademima.
Umiješajte u smjesu maslaca , šećera i jaja, dodajte aromu vanilije i naribanu koricu limuna pa sve dobro izmješajte.
Breskve operite i narežite na manje komadiće.
U pripremljeni kalup za kuglof rasporedite trećinu smjese tijesta pa po njoj rasporedite pripremljene breskve. Ponovno rasporedite trećinu smjese tijesta pa po njoj rasporedite bobičasto voće. Na vrh stavite preostalo tijesto.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 60 minuta.
Pečeni kuglof istresite iz kalupa i ostavite ga da se ohladi.
Prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.
Ovo je svevremenski recept!
OdgovoriIzbriši