Jedan od ljetnih klasika francuske kuhinje. Sada kada je počela sezona koštunjičavog voća možete je napraviti i sa marelicama ili sa breskvama. Sve odlično funkcionira.
Isprobano.
Original recepta možete pronaći ovdje.
RECEPT:
Recept za ispis
Za tijesto:
300 g brašna
200 g hladnog maslaca
100 g šećera u prahu
3 žumanjka
Za nadjev:
150 g maslaca
150 g šećera
2 jaja
1 žumanjak
150 g mljevenih badema
50 g brašna
2-3 velike nektarine narezane na šnitice
Za posluživanje:
sladoled od vanilije
Namastite i pobrašnite okrugli kalup za pite.
U prikladnu posudu prosijte brašno i šećer u prahu. Dodajte hladan maslac narezan na manje kockice i žumanjke.
Umijesite glatko tijesto.
Tijesto omotajte rastezljivom folijom pa ga stavite u hladnjak na 30 minuta.
Za to vrijeme pripremite nadjev i zagrijte pećnicu na 180 C.
Mikserom izradite maslac pomiješan sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Umiješajte jaja i žumanjak.
Na kraju dodajte i mljevene bademe i brašno.
Izvadite tijesto iz hladnjaka pa ga razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini.
Utisnite ga u pripremljeni kalup i premažite dobivenom kremom.
Po njoj posložite nektarine narezane na šnitice.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 40-45 minuta.
Poslužite mlaku pitu uz sladoled od vanilije.
Nema komentara:
Objavi komentar