U receptu se navodi žlica melase koju možete u potpunosti izostaviti ili zamijeniti sa žlicom meda.
Ja sam dobila bočicu melase na dar od sestrinog supruga jer je on naručuje iz Nizozemske za sebe i za svoje prijatelje ribiče. Oni je koriste kao sastojak za kuhanje hrane za natjecanja.
Tako da se samo pravim važna.
Recept za ispis
750 g brašna
100 g posija
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica melase
1/2 vrećice suhog kvasca
1 žlica octa
žličica soli
vodi prema potrebi
Prosijte brašno pa u njega umješajte posije i sol.
Napravite udubinu u sredini pa u nju ulite melasu, ocat i kvasac.
Malo po malo ulijevate vodu pa mijesite dok ne dobijete čvrsto i elastično tijesto.
Oblikujte u kuglu pa ga stavite u nauljenu plastičnu posudu.
Prekrite čistom kuhinjskom krpom pa stavite na toplo mjesto da se diže 2 sata.
Nakon prvog dizanja na lagano pobrašnjenoj radnoj površini premijesite tijesto i oblikujte ga po želji.
Lim obložite papirom za pečenje pa na položite na njega oblikovani kruh pa ga ponovno stavite na toplo mjesto da se diže 2 sata.
Zagrijte pećnicu na 250 C.
Na dno pećnice stavite posudu sa hladnom vodom.
Dignuti kruh zarežite pa ga stavite u peći u prethodno zagrijanu pećnicu.
Nakon 20 minuta smanjite temperaturu na 220 C i izvadite vodu sa dna pećnice.
Nastavite peći još 30-40 minuta dok kruh ne dobije lijepu koricu.
Mogu da zamislim ukus ovog hleba. Mnogi i ovde koriste melasu umesto zaslađivača.
OdgovoriIzbrišiJe okus je stvarno divan!
IzbrišiGreat article..I am looking so forward to your blogcomment and
OdgovoriIzbrišiI love your page on your post.. That is so pretty..
ดูหนัง